kastoriatv.gr
ΚΑΣΤΟΡΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

9
Κοινοποίηση

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου στη Χλόη Καστοριάς, όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, συμμετείχαν ως εισηγητές αξιόλογοι ομιλητές
με βιωματική εμπειρία και γνώση.

Την ημερίδα πλαισίωσαν μουσικά και καλλιτεχνικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς και παιδιά της Ομάδας Μουσικής του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες στο Φάσμα του Αυτισμού.

Τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, η Βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, καθώς και ο Δήμαρχος Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες και χειροποίητα προϊόντα των παιδιών του προαναφερόμενου Κέντρου Ημέρας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες στο Φάσμα του Αυτισμού, της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές της Π.Ε. Καστοριάς, ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «Ανα-Γνωρίζοντας τα άτομα με Αυτισμό», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς, στη Χλόη Καστοριάς.

Στην ημερίδα συμμετείχαν αξιόλογοι εισηγητές με βιωματική εμπειρία και γνώση σε θέματα που απασχολούν τα ΑμεΑ, ενώ πλαισίωσαν αυτήν μουσικά και καλλιτεχνικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς και παιδιά της ομάδας μουσικής του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες στο Φάσμα του Αυτισμού.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβλήθηκε VIDEO, το οποίο ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και διάφορες δράσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς μαζί τους, ενώ πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικο bazaar, που διατέθηκαν δημιουργίες και κατασκευές των παιδιών του προαναφερόμενου Κέντρου Ημέρας, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τον αυτισμό και τη συνειδητοποίηση ότι τα άτομα με αυτισμό έχουν την επιθυμία και την ικανότητα για εργασία.

Οι εργασίες της ημερίδας, ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Σπυρίδωνα Διόγκαρη, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω ημερίδας.

Ακολούθως, απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Καλλίνικος, η Βουλευτής της Π.Ε. Καστοριάς, κα. Μαρία Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κα. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές της Π.Ε. Καστοριάς κ. Αναστάσιος Αριστοτέλους.

Την ημερίδα παρακολούθησαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Έξαρχος, ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης κ. Θωμάς Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Αντιπύραχος κ. Δήμητριος Παπουτσίδης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς κα. Κυριακή Γιαγλόγλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, συλλόγων, σωματείων και συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολίτες της Καστοριάς, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

Στο τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες εισηγητές, στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές της Π.Ε. Καστοριάς, στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς καθώς και στην ομάδα μουσικής Καστοριάς του Κέντρου Ημέρας, που συμμετείχαν στην ημερίδα, αναμνηστικά ενθύμια, τα οποία κοσμούσαν ζωγραφιές των μαθητών της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς.

Κυρίαρχη προτεραιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας παραμένει η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σχετικά με τον ουσιαστικό σεβασμό των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές από όλους μας οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητές τους, ώστε αφενός μεν να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, αφετέρου δε να αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ:KOZANI.LIFE.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καστοριά: Αυτό είναι το μεγαλύτερο γριβάδι που ψαρεύτηκε στους αγώνες!

Δ. Μακεδονία: Νίκη της ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Διανομή φυλλαδίων από την Αστυνομία στο Νεστόριο