kastoriatv.gr
Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δραστηριότητα συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία»

Dsc01084
Κοινοποίηση

Γ. Ζεμπιλιάδου από τη Φλώρινα : «Η Δυτική Μακεδονία παίζει το τελευταίο της χαρτί»

«Η Δυτική Μακεδονία παίζει το τελευταίο της χαρτί» .«Δώστε μας τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα».  Τόνισε ολοκληρώνοντας  την ομιλία της στην Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση στη Φλώρινα , η Υποψήφια Περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ για τη  Δυτική Μακεδονία Γεωργία Ζεμπιλιάδου. 

Στη ομιλία της εστίασε στις δυο(2) βασικές  πολιτικές του Συνδυασμού:

 • Στην εφαρμογή της Ενεργειακής Δημοκρατίας προς όφελος των Τοπικών  Κοινωνιών.
 • Στο πιλοτικό πρόγραμμα Ορεινότητας αντίστοιχο της Νησιωτικότητας.

Αναφέρθηκε επίσης στους τέσσερις (4) βασικούς  άξονες του προγράμματος που είναι :

 1. Η διαρκής ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας. 
 2. Η ανάπτυξη των Μεγάλων Υποδομών – Πράσινη Περιφέρεια.
 3. Η διαμόρφωση της νέας Οικονομίας της Περιφέρειας με Αγροδιατροφή, Πολιτισμό, Τουρισμό και ποιότητα ζωής.
 4. Το νέο  μοντέλο για την Υγεία και την Κοινωνική Φροντίδα για όλους.

Εκτός από τις θέσεις του Συνδυασμού η κ. Ζεμπιλιάδου κάνοντας  ειδική αναφορά για την Π.Ε  Φλώρινας, επικεντρώθηκε  μεταξύ άλλων :

Στην εξωστρέφεια της Π.Ε Φλώρινας, η οποία  συνδέεται με την υλοποίηση του κάθετου οδικού άξονα και σύνδεσή του με τον οδικό άξονα 10 (Τίτο Βελεζ) καθώς και με την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Νίκη.

 Στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

  Στην εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων άρδευσης και επενδύσεων για  την   μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις της βίαιης απολιγνιτοποίησης, αναφέρθηκε ειδικά  στο Ορυχείο Αμυνταίου τονίζοντας  ότι, με την αλλαγή στις χρήσεις γης που επιχειρείται, από τα 45.000 στρ που  προβλεπόταν για αγροτική γη  δεν θα μείνουν ούτε 5.000 στρ.

Αναφέρθηκε τέλος και  στο πρόγραμμα ανάπλασης των τουριστικών προορισμών μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους αντίστοιχους δήμους γα την  αξιοποίηση όλων των τουριστικών δυνατοτήτων.

Τονίζοντας με έμφαση και από τη Φλώρινα   ότι σ αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου μας , ζήτησε  από τους Πολίτες της Π.Ε της Φλώρινας,  να στηρίξουν τον Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία. Να πάρουν την ΕΛΠΙΔΑ στα χέρια τους.

“ΕΛΠΙΔΑ”: Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “Γιατί κρύβεστε κ. Αμανατίδη;”

Ο  κ. Γιώργος Αμανατίδης απέφυγε να παραστεί στην χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση στο Top Channel, όπου οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι Περιφερειάρχες μιλήσαμε για το παρόν και το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Με την ενέργεια του αυτή πρόσβαλε κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου και πάνω απ’ όλα τους πολίτες του τόπου μας τους οποίους φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει.  

Καταδικάζουμε αυτή τη συμπεριφορά που δείχνει πολλά για έναν πολιτικό, η οποία μάλιστα προέρχεται από έναν πρώην βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου!   

Την κατανοούμε όμως, καθώς οι δύο προηγούμενες τηλεοπτικές συζητήσεις στις οποίες πήρε μέρος αποκάλυψαν στοιχεία, για τα οποία δεν μπόρεσε να δώσει καν απαντήσεις, που αφορούσαν τόσο τον προηγούμενο δημόσιο βίο του κ. Αμανατίδη, όσο και την «κρυφή ατζέντα» του και επιβεβαίωσαν αυτό που γνωρίζαμε εξ αρχής, πως το μοναδικό σχέδιο που διαθέτει και υπηρετεί με ακρίβεια είναι το να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα κάποιων λίγων εις βάρος των πολλών και εις βάρος του μέλλοντος του τόπου μας.

Γι’ αυτό, μάλλον, φοβήθηκε και νέες, άβολες για τον ίδιο, αποκαλύψεις και προτίμησε να κρυφτεί.

Γιατί κρύβεστε κ. Αμανατίδη; Τόσο πολύ φοβάστε τον ανοιχτό και ελεύθερο διάλογο;

Στην περίπτωση του ταιριάζει απόλυτα η  γνωστή φράση του Αβραάμ Λίνκολν «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό».

Την Κυριακή θα εισπράξει την απάντηση που του αξίζει.

Γ. Ζεμπιλιάδου από την Καστοριά : Σ αυτές τις Εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας 

Σ αυτές τις Εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου μας ,το μέλλον των παιδιών μας. Τόνισε ολοκληρώνοντας  την ομιλία της στην Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση στη Καστοριά , η Υποψήφια Περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ για τη  Δυτική Μακεδονία Γεωργία Ζεμπιλιάδου και ζήτησε τη στήριξη του συνδυασμού από τους πολίτες της Π.Ε Καστοριάς.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Κα Ζεμπιλιάδου  πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της γούνας. Αφού ανέφερε ότι η γούνα  είναι ο κλάδος που θίχτηκε περισσότερο από την κρίση,   στηλιτεύεσαι  για άλλη μια φορά την αποτυχία του  προηγούμενου προγράμματος  στήριξης  ύψους 30 εκατομμυρίων.    Πρόγραμμα το οποίο απέτυχε γιατί οι προϋποθέσεις   συμμετοχής που έθετε ήταν απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιών, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί μόνο ένα 5%  .

Τόνισε μεταξύ άλλων  την αναγκαιότητα  αναβάθμισης του αεροδρομίου  Καστοριάς και του οδικού δικτύου. 

Την  εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων άρδευσης και επενδύσεων για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. 

Αναφέροντας ότι η Π.Ε Καστοριάς αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον τουρισμό στη Δ. Μακεδονία, μίλησε μεταξύ άλλων για  την πλήρη ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Καστοριάς, την εξυγίανση της Λίμνης και πρότεινε η   τουριστική αναβάθμιση να στηριχθεί με προγραμματικές  συμβάσεις  μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων.

Στη συνέχεια της ομιλίας της  η Κα Ζεμπιλιάδου εστίασε στις δυο(2) βασικές  πολιτικές του Συνδυασμού:

 • Στην εφαρμογή της Ενεργειακής Δημοκρατίας προς όφελος των Τοπικών  Κοινωνιών.
 • Στο πιλοτικό πρόγραμμα Ορεινότητας αντίστοιχο της Νησιωτικότητας.

Ενώ τέλος αναφέρθηκε στους τέσσερις (4) βασικούς  άξονες του προγράμματος που είναι :

 1. Η διαρκής ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας. 
 2. Η ανάπτυξη των Μεγάλων Υποδομών – Πράσινη Περιφέρεια.
 3. Η διαμόρφωση της νέας Οικονομίας της Περιφέρειας με Αγροδιατροφή, Πολιτισμό, Τουρισμό και ποιότητα ζωής.
 4. Το νέο  μοντέλο για την Υγεία και την Κοινωνική Φροντίδα για όλους.

Για να γίνει η Δυτική Μακεδονία πρότυπο  ενεργειακής μετάβασης, με στόχο την αντιστροφή της πληθυσμιακής πυραμίδας για να επιστρέψει το χαμόγελο στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Η  Γ. Ζεμπιλιάδου  επισκέφτηκε Υπηρεσίες  και Εμπορικά Καταστήματα στην Κοζάνη.

 Την Πυροσβεστική, τη Δ.Ο.Υ , την ΑΝ.ΚΟ και  Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης επισκέφτηκε η Υποψία Περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία Γεωργία Ζεμπιλιάδου μαζί με υποψήφιους του Συνδυασμού. Η περιοδεία της  Κας Ζεμπιλιάδου συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο.   Στις επαφές της  η Κα Ζεμπιλιάδου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τις Διοικήσεις των Υπηρεσιών και να συζητήσει με τους εργαζόμενους  τα προβλήματα τους. 

Η περιοδεία  της Κας Ζεμπιλιάδου ολοκληρώθηκε με  επισκέψεις σε Εμπορικά Καταστήματα της Κοζάνης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κα Ζεμπιλιάδου  θα  μιλήσει σήμερα Παρασκευή (6.10.2023)   στις οκτώ  (8) το βράδυ,  στην Κεντρική Προεκλογική συγκέντρωση του Συνδυασμού στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.  

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καστοριά – Επείγον: Συμπολίτης μας έχει άμεση ανάγκη αίματος

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς

Σύσκεψη του Δημάρχου Καστοριάς με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων