kastoriatv.gr
ΚΑΣΤΟΡΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

53318310883 C1e428ddcf K 1024x683
Κοινοποίηση

Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, η Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, τη Σύναξη των Αγίων Αγγέλων πανηγυρίζουν Ιεροί Ναοί αλλά και μεταβυζαντινά παρεκκλήσια τα οποία είναι αφιερωμένα στους Αγίους Ταξιάρχες.

Εσπερινός Αρχαγγέλων στο Νεστόριο

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών, στο Νεστόριο της Καστοριάς.

Συμμετείχαν ο Εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Χουζούρης και Ιερείς της Μητροπόλεώς και έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Αποστολίδης.

Εκκλησιάσθηκε ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος με συνεργάτες του, οι Ενορίτες του Νεστορίου και προσκυνητές από άλλες Ενορίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο τροπάριο «αγγελικώς οι εν κόσμω πανηγυρίζοντες…» και είπε, με την βοήθεια χωρίων του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού και του Γεροντικού, τι σημαίνει να ζει κανείς και να πανηγυρίζει αγγελικώς.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μοίρασε εικονίτσες, οι Ενορίτισσες προσέφεραν την αρτοκλασία, και ο Σεβασμιώτατος με τους Ιερείς επισκέφθηκαν το θαυμάσιο ξενοδοχείο του Νεστορίου «Άφκος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα τιμολόγια ρεύματος – Τι να προσέχετε – Κομβικά σημεία

Παρεμβάσεις σε χωριά του Δήμου Νεστορίου

Ομιλία με θέμα  «Λοιμώξεις αναπνευστικού σε έξαρση  σε άτομα  Τρίτης  Ηλικίας» στο ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς