kastoriatv.gr
ΚΑΣΤΟΡΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καστοριά: Διαμαρτυρία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς

20231215 125052 768x346
Κοινοποίηση

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το δύσκολο οδικό δίκτυο που καλούνται να διανύουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοι που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Καστοριάς από Φλώρινα, εκφράζουν με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των κινδύνων που αντιμετωπίζουν στο δίκτυο Φλωρινας -Καστοριάς και ιδιαίτερα το χειμώνα , ανέφεραν το  τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, με εκπαιδευτικούς οι οποίοι έκαναν την διαδρομή καθημερινά για να εργαστούν στα σχολεία της Καστοριάς.

Στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν πως “Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τις συναδέλφισσές μας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής μας”.

Υπογραμμίζουν ακόμα: “Εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες συνάδελφοί μας , διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους για να φτάσουν στα σχολεία που υπηρετούν. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι από την Φλώρινα. Οι συνθήκες της διαδρομής είναι εξαιρετικά δύσκολες έως επικίνδυνες τους χειμερινούς μήνες με τον παγετό, αλλά και τις επικίνδυνες καθιζήσεις και κατολισθήσεις που πολλές φορές κάνουν την διαδρομή απαγορευμένη. Πολλές φορές χρειάστηκε να διανύσουν επιπλέον χιλιόμετρα επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός.

Η καθημερινή διαδρομή ενός τόσο δύσκολου οδικού δικτύου αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό πόσο δύσκολο, κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι όλο αυτό, έχοντας υπόψη τους πενιχρούς μισθούς μας ειδικά των αναπληρωτών και των πρωτοδιόριστων συναδέλφων μας”.

Συμπληρώνει ακόμα πως “το αίτημα του κλάδου για λιγότερα παιδιά στο τμήμα θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους σοβαρά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, γιατί πέρα από το γεγονός πως η εκπαίδευση των παιδιών θα γίνει πιο εξατομικευμένη, άρα ποιοτικότερη, θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους συναδέλφους να εργάζονται στον τόπο τους. Έτσι θα αποφεύγεται αυτή η καθημερινή μαζική μετακίνηση εκπαιδευτικών από νομό σε νομό με κίνδυνο τη ζωή τους.

Τέλος, η Πολιτεία θα πρέπει να ασχοληθεί με την έλλειψη υποδομών στην επαρχία. Η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Η απομόνωση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των τοπικών κοινωνιών, γιατί πέρα από τις αποστάσεις έχουμε να σκεφτούμε σοβαρά και το κόστος των διοδίων μαζί με τα καύσιμα που κάνουν την μετακίνηση από δύσκολη έως απαγορευμένη”.

Στην ανακοίνωση τους σημειώνουν τέλος “Ζητάμε από την Πολιτεία να μεριμνήσει για την ασφάλεια των πολιτών της στις μετακινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται, από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματισμένων συναδέλφισσών μας. Πληρώνουν κανονικά τα ασφάλιστρά τους και επομένως δεν πρέπει να ξοδέψουν ούτε μία δραχμή για την ανάρρωσή τους και από την ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα, όπως έγινε και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν”.

ΠΗΓΗ:https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιωάννα Σπανομάρκου: υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου

Ρελάνς Μητσοτάκη: Φθηνότερο ρεύμα για 10 χρόνια σε όλους τους αγρότες και προκαταβολή του ΕΦΚ

Δυτική Μακεδονία: Η εγκατάλειψη και ερημοποίηση της Περιοχής μειώνει την ανεργία – Του Στέφανου Πράσσσου