kastoriatv.gr
ΚΑΣΤΟΡΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Sxoleia Covid (1)
Κοινοποίηση

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, σήμερα Δευτέρα 8/1,  σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας…και όχι μόνο. Χανιά, Πυλαία ΘεσσαλονίκηςΚαστοριά και Ζάκυνθος, είναι κάποιες λιγες, από τις περιοχές που τα σχολεία, είτε λόγω κακοκαιρίας, είτε λόγω κακής οργάνωσης στο άνοιγμα της νέας χρονιάς, δεν θα ανοίξουν ακόμα.

Ο Υπουργός Παιδείας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες και συστάσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία την ώρα που οι ιώσεις κάνουν επέλαση

Εάν κάποιος μαθητής παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΗΝ ΖΆΚΥΝΘΟ

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ζακύνθου, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Γεωργίου Στασινόπουλου.

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί  τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές.

ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΆ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους τρεις Δήμους στην Καστοριά αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1879/05-01-2024 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Κλειστοί θα είναι και οι Δημοτικοί Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 2:00 μ.μ. όπου μπουλούκια καρναβαλιστών θα παρελαύνουν σε κεντρικούς δρόμους της Καστοριάς ολοκληρώνοντας κατά αυτό τον τρόπο το τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων με τίτλο «Καστοριανά Ραγκουτσάρια».

ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΊΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα το 2ο νηπιαγωγείο Πυλαίας και το 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, όπως ενημερώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας, αύριο, οφείλεται στην πτώση δένδρων στην περίφραξη των σχολείων και την καταστροφή των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου λόγω της κακοκαιρίας.

ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΟ ΜΌΛΥΒΟΣ ΛΈΣΒΟΥ

Ακόμη, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, το δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό αύριο Δευτέρα λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτρης Βούλγαρης και από το πρωί στο κτίριο έχουν βρεθεί στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Αύριο θα βρεθεί και κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΆ

Άμεση λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης ζητούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Χανίων, μετά την πληροφορία για μετατροπή Λυκείου των Χανίων σε Πειραματικό.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν στο κλείσιμο των σχολείων αύριο Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτό αποφασίστηκε στη μεγάλη σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Χανίων, στην ΑΒΕΑ, που πραγματοποίησαν την Τρίτη που μας πέρασε.

Οι γονείς έπνεαν μένεα εναντίων όσων σχεδιάζουν να μετατρέψουν… με το ζόρι κάποιο από τα λύκεια σε πειραματικό, ενώ σοβαρή κριτική ασκήθηκε και στους αρμοδίους που γνώριζαν, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν έγκαιρα λύση στο πρόβλημα.

ΚΛΕΙΣΤΌ ΤΗ ΔΕΥΤΈΡΑ ΤΟ 5Ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΧΑΝΊΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΎ ΛΥΚΕΊΟΥ

Κλιμακώνουν την αντίδραση τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων στη Νέα Χώρα προχωρώντας  σε  κλείσιμο του σχολείου αύριο Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην σχεδιαζόμενη μετατροπή-κατάργηση του υφιστάμενου λυκείου της περιοχής σε Πειραματικό.

ΠΗΓΗ:http://verso.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μετά από 50 χρόνια καθαρισμός ρέματος της Αγίας Κυριακής – Ένα έργο πιο χρήσιμο και επίκαιρο από ποτέ!

Καστοριά: Περιφερειακές Εκλογές – Αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα όλα τα αποτελέσματα

Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ οι παρεμβάσεις του Δήμου Άργους Ορεστικού για τον πρωτογενή τομέα