kastoriatv.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑΚΑΣΤΟΡΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Όχι στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα – Ναι με ΙΧ και λεωφορεία

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (eurokinissi)
Κοινοποίηση

Με αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. Αρνητική ήταν η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη ως προς την κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επέμειναν να κατέβουν με τρακτέρ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση είναι αρνητική σε κάτι τέτοιο». Το ραντεβού μάλιστα για κάθοδο ορίστηκε στην Αλαμάνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από την κεντρική Μακεδονία αναμένονται ελάχιστοι αγρότες και πιθανότατα θα μεταφερθούν με πούλμαν.

Νέο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας. Στον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 3μμ προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.


«Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός. Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν», είπε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.


Έκτακτη αρωγή 15 εκ.ευρώ, για την αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης στη Θεσσαλία, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Στην Αγιά της Λάρισας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν κατακλύσει το κέντρο της κωμόπολης, ενώ το πλαίσιο των αιτημάτων της συγκέντρωσης πέραν των κεντρικών αιτημάτων για μείωση του κόστους παραγωγής κ.α. περιλαμβάνει το θέμα των αποζημιώσεων των μηλοπαραγωγών της περιοχής από τον Daniel, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά στις καστανοκαλλιέργειες, την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων μήλων από άλλες χώρες κ.α.

Αγρότες στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ Κοζάνης επιτρέπουν την είσοδο εργαζομένων και πολιτών.
Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολο τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενισχύοντας την παρουσία τους στα τελωνεία Καστοριάς και Νίκης στη Φλώρινα με αποσπασματικούς αποκλεισμούς, αλλά και στο κτίριο της Περιφέρειας ετοιμάζοντας την κάθοδο τους και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στο πλευρό των αγροτών πολλές επαγγελματικές ομάδες αλλά και οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης της περιοχής Σερβίων που έχουν παρατάξει περισσότερα από 70 οχήματα.

Στην αναμονή και στην Ήπειρο τα τρακτέρ

Επιμένουν στα αίτηματά τους οι αγρότες της Ηπείρου και καλούν την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

Καθημερινά κλείνουν για ένα δίωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πιέζοντας την κυβέρνηση, ενώ διαρκή συμπαράσταση παρέχουν και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Μπέτσας, «θα μείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις».

ΠΗΓΗ:http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κορονοϊός: Τι γνωρίζουμε για τις νέες παραλλαγές – Το φθινόπωρο τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια στην Ελλάδα

ΤτΕ: “Βούλιαξε” η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια

«Φουλάρει» η Καστοριά για τα Χριστούγεννα