kastoriatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΑΣΤΟΡΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πηγή Ανδρεώλα: Οραματίζομαι την Καστοριά ως έναν τόπο δημιουργικό και πρωτοπόρο

Pigi Andreola2 760x490 1
Κοινοποίηση

«Ο κ. Γρηγοριάδης με ενέπνευσε γιατί είναι ένας άνθρωπος με αξίες και ήθος» δήλωσε μεταξύ άλλων, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Καστοριάς με τον τον συνδυασμό “Αλλαγή Τώρα με Στρατηγική”, Πηγή Ανδρεώλα, παραθέτοντας τους λόγους συμμετοχής της στις προσεχείς εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Συνέντευξη: Μαρκέλλα Καραμάνου | Φωτογραφίες: Μάνος Τούνας

1) Αρχικά θα θέλαμε να συστηθείτε στους αναγνώστες μας. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν για εσάς;

Ονομάζομαι Πηγή Ανδρεώλα και είμαι μητέρα τριών παιδιών. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη αλλά κατοικώ στην Καστοριά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Την περασμένη χρονιά, αποφοίτησα από το τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού (Φιλολογία) του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτή τη στιγμή είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Προηγουμένως εργαζόμουν ως τραπεζική υπάλληλος επί 17 χρονιά στη θέση της υπεύθυνης πωλήσεων και προϊσταμένης καταθέσεων. Αποχώρησα το 2019 με εθελούσια και τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να αξιοποιήσω το πτυχίο μου, εργάζομαι με συμβάσεις στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς.

2) Πώς πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος στις προσεχείς εκλογές;

Η απόφαση μου να συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές στηρίζεται, καταρχάς, στην αγάπη που τρέφω για την Καστοριά. Μου αρέσει η ενασχόληση με τα κοινά και θα ήθελα έτσι και εγώ να συνεισφέρω με τον τρόπο μου στη βελτίωση του τόπου.

Παρότι είναι η πρώτη μου απόπειρα συμμετοχής στην αυτοδιοίκηση, είχα μια μικρή επαφή στο παρελθόν με τα κοινά. Από το 2010, ήμουν εκλεγμένη στον Σύλλογο εργαζομένων της Τράπεζας ενώ τα τελευταία χρόνια είχα εκλεγεί  μέλος στην ΟΤΟΕ.

Ήθελα πάντα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, απλά δεν μου είχε έρθει η πρόταση. Όταν τελικά εμφανίστηκε η ευκαιρία, δεν την άφησα να χαθεί.

3) Γιατί με τον συνδυασμό “Αλλαγή Τώρα με Στρατηγική” του κ. Γρηγόρη Γρηγοριάδη;

Ο κ. Γρηγοριάδης με ενέπνευσε γιατί είναι ένας άνθρωπος με αξίες και ήθος. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και πιστεύω ότι έχει και τη διάθεση και την ικανότητα να βοηθήσει ουσιαστικά τους πολίτες. Οι προτάσεις που φέρνει στο τραπέζι είναι υλοποιήσιμες. Πιστεύω ότι θα κάνει το παν για να πραγματοποιήσει τα έργα- στόχους του. Διαθέτει αρχές και οργάνωση, δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για έναν Δήμαρχο.

4) Τι σας έχει διδάξει η πορεία σας έως τώρα;

Γενικά δεν το βάζω εύκολα κάτω. Όταν έχω κάτι στο μυαλό μου, θέλω να το πετύχω. Με επιμονή και υπομονή. Το έχω αποδείξει στον εαυτό μου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Κατάφερα να υλοποιήσω έναν στόχο μου σε μεγάλη ηλικία. Είναι δύσκολο να ισορροπήσεις την εργασία, με την οικογένεια και τις σπουδές.

5) Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καστοριάς και πώς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να επιλυθούν;

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι η ανεργία. Δεν υπάρχουν πλέον κίνητρα παραμονής στην Καστοριά, ειδικά για έναν νέο άνθρωπο. Πρέπει, λοιπόν, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ώστε να μείνουν οι νέοι στον τόπο. Θα μπορούσαν να προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Υπάρχει και το δημογραφικό πρόβλημα, όπως και η έλλειψη υποδομών. Εάν πας σε κάποια χωριά τη νύχτα, δεν θα δεις φωτισμό. Θα πρέπει επίσης, να αξιοποιήσουμε τη λίμνη μας ως πόλο έλξης επισκεπτών. Μια πιο οργανωμένη πλαζ, για παράδειγμα.

6) Πώς οραματίζεστε την Καστοριά του αύριο;

Οραματίζομαι την Καστοριά ως έναν τόπο δημιουργικό και πρωτοπόρο. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, θα πρέπει κάπου να βασιστούμε. Να αξιοποιήσουμε το παράδειγμα άλλων δήμων της Επικράτειας ως θετικά πρότυπα, με απώτερο στόχο να γίνει και η Καστοριά ένας πρωτοποριακός Δήμος.

Η Καστοριά είναι μία κατεξοχήν «Βυζαντινή» πόλη. Διαθέτει αρκετά πολιτιστικά μνημεία που δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα. Με την σωστή προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε τους επισκέπτες και να ενδυναμώσουμε την τοπική οικονομία. Άλλωστε, ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός είναι δύο τομείς άρρηκτα συνδεδεμένοι.

8) Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Θα ήθελα ο κόσμος να στηρίξει την παράταξη μας γιατί διαθέτουμε και το όραμα και το πρόγραμμα. Η Καστοριά έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο ικανό να δημιουργήσει αποτελεσματικά έργα και αυτός είναι ο κ. Γρηγοριάδης.

Πηγή orizontespress.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την δημόσια καταγγελία του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών Κοζάνης Γρεβενών – Καστοριάς με την οποία συκοφαντούν τον Σύλλογο κατηγορώντας τον ψευδώς για ψηφοθηρία

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της οδικής διασύνδεσης της νέας συνοριακής διάβασης Λαιμού και η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών Νίκης- Κρυσταλλοπηγής

Πέθανε ο σπουδαίος Καστοριανός ποδοσφαιριστής Νίκος Γιούτσος