kastoriatv.gr
Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Αμυνταίου για  αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές»

ΦΩΤΟ
Κοινοποίηση

Σήμερα υπεγράφη από τον αρμόδιο για τους ΟΤΑ υπουργό Θ. Λιβάνιο μετά από θετική εισήγηση του αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου η απόφαση διάθεσης 380.000 ευρώ στον Δήμο Αμυνταίου.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά αποκαταστάσεις ζημιών σε αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Αετού ύψους 300.000 € καθώς και σε υποδομές της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα ύψους 80.000 €, οι οποίες προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές.

Η πρόσθετη αυτή οικονομική ενίσχυση του Δήμου προέκυψε ως αποτέλεσμα ουσιαστικής συνεργασίας του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Σταύρου Παπασωτηρίου και του δημάρχου Αμυνταίου Ι. Λιάση με τους υπουργούς που είναι αρμόδιοι για το συγκεκριμένο τμήμα του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης.

Το σύνολο της χρηματοδότησης που ανέρχεται στα 380.000 ευρώ μπορεί να καλύψει δαπάνες για επισκευές αποκλειστικά δημοτικών υποδομών (δρόμων, σχολείων κοκ) και μόνο στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου αναγνώρισε δημόσια την ετοιμότητα των εκπροσώπων τόσο της κυβέρνησης όσο και της τοπικής κοινωνίας να συνεργαστούν προς όφελος των κατοίκων του Αμυνταίου και επεσήμανε ότι αυτή η, τόσο θετική για τους δημότες, συνεργασία μεταξύ διαφορετικών φορέων της Πολιτείας αποτελεί γενικότερα παράδειγμα προς μίμηση καθώς υπερβαίνει πολιτικούς και κομματικούς διαχωρισμούς για το κοινό καλό όλων των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠΑΠΑΡΡΟΔΕΙΑ 2024

Δόθηκε το «πράσινο φως» για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Κεφαλαρίου»

Η Καστοριά υποδέχθηκε και βράβευσε τους Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας