kastoriatv.gr
Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΑΙΔΕΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήνυμα του βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Κοινοποίηση

«Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει στην αφετηρία μιας κοινής πορείας το υπουργείο Παιδείας και την σχολική κοινότητα. Δασκάλους, καθηγητές, γονείς και πάνω από όλα τα παιδιά μας που ξεκινούν ένα καινούργιο ταξίδι γνώσης. Ένα ταξίδι ζωής που εύχομαι από καρδιάς να βιώσουν όλοι οι μαθητές με πρόοδο και χαρά, μαζί με τους φίλους και τις οικογένειες τους. Με τη φώτιση και τη βοήθεια του Θεού. 

Ταυτόχρονα το σχολικό έτος 2024 – 2025 αποτελεί κι ένα νέο ξεκίνημα για το υπουργείο Παιδείας. Με την εισαγωγή πολλών καινοτομιών όπως τα Διαδραστικά συστήματα μάθησης που ξεκίνησαν να εγκαθίστανται, τα νέα κιτ Ρομποτικής για τα παιδιά και η καινούργια εφαρμογή «e-parents» για τις οικογένειες τους. Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο που θα ενημερώνει γονείς και κηδεμόνες για τις βαθμολογίες των μαθητών και των μαθητριών όπως και για οποιεσδήποτε ανακοινώσεις ή ειδοποιήσεις της σχολικής μονάδας.

Νομίζω όμως ότι η μεγαλύτερη καινοτομία που θα γνωρίσουν φέτος τα παιδιά μας δεν θα είναι ψηφιακή. Για μένα η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας με την ανάγνωση πλέον ολόκληρων λογοτεχνικών έργων, αντί αποσπασματικών κειμένων όπως συνέβαινε πέρυσι, αλλάζει τελείως την διδασκαλία των Ελληνικών.

Γιατί το σχολείο του σήμερα οφείλει να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, να προάγει τον πλούτο της γλώσσας μας και να στοχεύει στην κατανόηση των κειμένων με την απομάκρυνση των παιδιών από την στείρα αποστήθιση. Ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και φτάνοντας έως και τη τελευταία τάξη του λυκείου.

Εύχομαι όλες αυτές οι αλλαγές να αποτελέσουν θετικά συμπληρώματα μιας χαρούμενης και διδακτικής χρονιάς για όλα τα παιδιά. Καλή πρόοδο!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς ενόψει της χειμερινής περιόδου

Η Καστοριά υποδέχθηκε και βράβευσε τους Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας

Στ. Παπασωτηρίου:  «Νέο ασθενοφόρου για το ΠΠΙ του Λευκώνα Πρεσπών»