kastoriatv.gr
Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στ. Παπασωτηρίου: «Νέα έργα ψηφιακής διακυβέρνησης και υποδομών στο Αμύνταιο»

Image 123650291
Κοινοποίηση

Σε σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γ. Λιάσης συζήτησαν θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και υποδομών για το δήμο και τους κατοίκους του.

Συγκεκριμένα τέθηκε το ζήτημα της μετάβασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Δήμου από το δίκτυο Σύζευξις 1 στο Σύζευξις 2. Ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύθηκε ότι η σύνδεση του Δημαρχείου θα αναβαθμιστεί άμεσα και άκουσε με ενδιαφέρον για τα έργα ψηφιακής δικτύωσης που έχουν προχωρήσει στη πόλη του Αμυνταίου όπως είναι τα έξυπνα παγκάκια με φωτοβολταϊκά πάνελ, θύρες USB, σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi 4G.

Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου ύψους 469.000 ευρώ που αντιμετωπίζεται θετικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής για επέκτασή του, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών, λ.χ. με την εγκατάσταση έξυπνων χώρων ανάπαυσης σε περισσότερα σημεία του δήμου.
Στόχος του Δήμου Αμυνταίου είναι να δοθεί σε όλους τους κατοίκους του η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο, με υψηλές ταχύτητες καθώς και φόρτισης -ενσύρματα ή ασύρματα- οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής στους χώρους αυτούς.

Ενα άλλο θέμα που τέθηκε στον αρμόδιο υπουργό είναι η ανάγκη δικτύωσης του Νυμφαίου μέσα από την ανάπτυξη FREE WIFI αλλά και ψηφιακών υποδομών στη Νίκειο Σχολή ακολουθώντας το καινοτόμο πρότυπο «Smart Cities» που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στο Αμύνταιο.

Άμεσος στόχος για το νομό Φλώρινας σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίου είναι η «περαιτέρω χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ευρυζωνικών συνδέσεων και δικτύων υψηλής ταχύτητας προκειμένου να καλυφθεί, χωρίς εξαιρέσεις, ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα και να αναπτυχθεί γρηγορότερα η τοπική ψηφιακή οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην Καστοριά η 1η Ετήσια Συνάντηση των μελών της Πολιτιστικής Διαδρομής «Iter Vitis» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Πολύ μεγάλη η επιτυχία της 34ης Καστανογιορτής στο Καστανόφυτο

Μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης από τον Δήμο Καστοριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας